WORKOUT WANDERLUST

Work outs in de buitenlucht brengen veel plezier waardoor het gemakkelijker is om van je dagelijkse portie lichaamsbeweging een blijvende gewoonte te maken. Vandaar dat Salt en het Amerikaanse footwearmerk KEEN de handen ineen hebben geslagen om vooral vrouwen te inspireren om de trails op te gaan. Wij verzamelden alvast wat TrailFit tips.Als het om fitness gaat zijn er eigenlijk geen regels. Open je geest en je voordeur en er gaat letterlijk een wereld voor je open. Maakt niet uit welke route je kiest; de stoep in de stad, de slingerende trail in de bergen, een eindeloos lange trap of je vertrouwde bospad, elke trail is er een om (her)ontdekt te worden en te kiezen voor een van je work outs. Daarnaast brengt buiten zijn je in contact met jezelf maar ook met moeder natuur. Dus zweet, adem, maak je hoofd leeg, voel de energie van het terrein en ervaar hoe fijn het is om zowel fysiek als mentaal en emotioneel fit te zijn. Dat is waar de TrailFit beweging om draait en de reden van het bestaan van de KEEN Terradora, een lichtgewicht performance hiking schoen die vanaf de grond is opgebouwd voor vrouwen.

“Work outs in de buitenlucht brengen veel plezier waardoor het gemakkelijker is om van je dagelijkse portie lichaamsbeweging een gewoonte te maken die blijft.”


De voordelen
Work outs in de buitenlucht brengen veel plezier waardoor het gemakkelijker is om van je dagelijkse portie lichaamsbeweging een gewoonte te maken die blijft. Bovendien slapen mensen die regelmatig in de natuur zijn veel beter en krijgt ook je immuunsysteem een lekkere boost door de vitamine D die de buitenlucht je cadeau doet. Maar we zijn nog niet klaar want het blijkt dat buiten trainen ook wordt geassocieerd met een hoger energieniveau en dat je er tevens je eigenwaarde mee oppoetst. Met andere woorden; work outs buiten in de natuur geven je zo’n goed gevoel dat je haast vergeet dat je aan het ‘workouten’ bent.

TrailFit tips


Silent Night Run
Hardlopen zonder te praten en zonder het geluid van stampende beats uit je koptelefoon. Alleen maar ervaren met je zintuigen op scherp, in het donker en midden in de urban jungles van Amsterdam (12 mei) Den Haag (26 mei), Utrecht (2 juni), Breda (9 juni) en een premium editie deze zomer in Amsterdam waarbij hardlopen, yoga én opera (ja, je leest het goed) voor een unieke afsluiting zorgen. Afstand: 7,5 km. Tijdstip van 21.00 tot 22.30. Loop er eentje of allemaal. Inschrijven doe je op www.stadswild.nl
Stop and drop yoga
Voor welke work out je ook kiest, yoga kan altijd rekenen op een warm onthaal van zowel je spieren als je geest. En dat je hiervoor niet per se naar het yogacentrum hoeft, bewijst de nieuwe rage op Instagram (#stopanddropyoga) die wereldwijd mensen aanmoedigt om overal, vooral buiten, yogaposes te doen. De straat, het bos- of bergpad vormen de ‘mat’ waarop je je oefeningen kunt doen. Mooi uitgevoerd in een mooie omgeving levert dat ook vaak weer een pareltje op voor de digitale galerie die inmiddels ontelbaar veel mooie plaatjes telt.Goed ontbijtje
Trailfit zijn kan niet zonder goede brandstof en dat begint met een goed ontbijt. Deze ‘overnight oats’ loodst je moeiteloos door de ochtend heen. Nodig: 50 gram havermout, 2,5 dadel in stukjes gesneden, een handje wal- en/of hazelnoten, een eetlepel zadenmix (lijn-, pompoen-, sesamzaad), wat rozijnen of gojibessen en kokos-, hazelnoot- of amandelmelk. Alle droge ingrediënten in een kommetje doen en afvullen met je favoriete melk. Doe er voldoende vloeistof in want de havermout zet flink uit. De avond ervoor bereiden, in de koelkast zetten en de volgende ochtend nog wat fruit aan toevoegen. Druk op fast forward en je dag kan beginnen.Deel je Trailfit tips met ons en maak kans op een paartje Terradora’s
Stuur een mailtje (tekst plus een leuke foto naar laura@getsalt.com o.v.v. Trailfit Tip). Elke kwartaal belonen we de meest originele inzending met een paar schoenen.

Wait for it...