Daan Roosegaarde lanceert smog slurpende fiets

De Nederlandse ontwerper Daan Roosegaarde heeft een fiets ontworpen die zwaar vervuilde lucht zuivert: The Smog Free Bicycle. Zijn tweewieler slurpt smerige smog op, zuivert deze en spuugt vervolgens brandschone lucht rond de fietser weer uit.


Daan Roosegaarde, bekend van het Glow-in-the-dark Van Gogh fietspad, de Smart Highway en Waterlicht, ontwierp de smogvrije fiets speciaal voor Chinezen. De werking is ongeveer hetzelfde als die van de Smog Free Tower, de luchtzuiverende toren die met behulp van ion-techniek ozon en fijnstof uit de lucht haalt. Hoewel de exacte werking van de Smog Free Bicycle nog in nevelen is gehuld, moet het revolutionaire ros uiteindelijk een steentje bijdrage aan smogvrije Chinese steden. “Beijing was ooit een iconische fietsstad. Wij willen de fiets herintroduceren als cultureel icoon van China en als volgende stap naar smogvrije steden”, laat Roosegaarde weten.

Wait for it...