Recept: Raapstelen met pasta en verse worst


Raapstelen vergeten groente? Niet meer sinds we helemaal in de ban zijn van de moestuinbak. De raapsteel groeit niet alleen als een dolle – en als je hem net boven de wortel afknipt blijft die maar terugkomen – maar is bovendien ook nog eens super gezond. Onze favoriete recepten zijn raapsteelsalade, een hutspot met rauwe raapstelen en gebakken spekjes én een pasta met raapstelen en verse worst die je binnen 15 minuten op tafel zet en alleen maar blije vrienden oplevert.


Easy does it
Kies je favoriete pasta die je al dente kookt. Koop of pluk een bos raapstelen (+/- 750 gram voor 4 personen). Ze zijn nu volop verkrijgbaar bij natuurwinkels en streeksupers. Verse biologische worst. Vlees uit het velletje halen en los roerbakken. Brandt & Levie heeft verschillende smaken waaronder de venkelworst. Dit is echt een aanrader. Maar als je die niet kunt vinden, kun je een heel klein beetje verse venkel kleinsnijden en met het vlees mee roerbakken. Raapstelen in stukken snijden. Zodra de pasta klaar is doe je pasta, vlees en raapstelen bij elkaar en hussel je alles door elkaar. Door de warmte van het vlees en de pasta smoren de raapstelen net genoeg mee. Als laatste kun je er nog de dooier van een rauw eitje doorheen roeren. Breng op smaak met zeezout en verse zwarte peper. Bordjes een beetje voorverwarmen en hopla, lekker eten.

Wait for it...