Slapen in een watertoren in Dordrecht

Steeds meer Nederlandse watertorens verliezen door moderne pompsystemen hun oorspronkelijk functie. In plaats van ze aan hun treurige lot over te laten, krijgen deze iconische waterdragers gelukkig steeds vaker een tweede kans als slaapplek, zoals Hotel de Watertoren in Dordrecht.


Het betonnen bouwwerk aan de rand van de Dort torent al sinds 1916 hoog boven de weilanden. Op de plek waar ooit water tegen de plinten klotste, kun je nu prinsheerlijk pitten. Je vindt deze duurzaam gerunde hoogslaper op hoteldewatertoren.nl. Uitgeslapen? Het hotel ligt op een steenworp afstand van de Biesbosch. Sla het bekende waterlabyrint eens over en verken de (onbekende) Jantjesplaat van de Brabantse Biesbosch – net onder de Nieuwe Merwede. In dit deel geen wirwar aan kreekjes, beekjes en rivieren, maar wel een lappendeken van sompige rietvelden, tanige wilgenbossen, half-verdronken weilanden en volslagen onbekende rivierarmen met spannende namen als Gat van den kleinen Hil en Gat van de Bakens. Ga op avontuur door vanaf Spieringsluis een van de gemarkeerde wandelroutes van Staatsbosbeheer (van 1,5 tot 20 km) te volgen. Geen zin om op je plaat te gaan? Stel je eigen fietstocht samen door als een mandenmaker de fietsknooppunten aan elkaar te vlechten. brabantaandebiesbosch.nl

>

Wait for it...