Kamperen op een vlot in de IJssel

Waarom de wildernis van Verweggiestan induiken als je gewoon om de hoek van rust en ruimte kunt genieten? Bijvoorbeeld op een dobberend kampeervlot op de Utrechtse IJssel.


Stel je het volgende eens voor. Terwijl je pruttelende koffie nauwelijks boven het geruis van het wuivende riet uitkomt, wrijf je de slaap uit je ogen. Voor de deur dobbert een Canadese kano. Langzaam maar zeker word je wakker en dringt de keiharde realiteit door. Je bevindt je niet in Zweden, Canada of Finland, maar op een 25 m2 groot kampeervlot. Gewoon midden op de Utrechtse IJssel. Kampeerspullen zoals een gasstelletje en matrassen (maximaal 4 pers.) kun je voor dit achtertuinavontuur thuislaten, deze krijg je erbij. Het enige dat jij hoeft te doen is peddelen; de houten tent is alleen via het water te bereiken. Op steenworp afstand van IJsselstein vind je overigens het verrassend pittige mountainbikerondje van Nieuwegein (4 km slingeren over de Nedereindse Berg).

Wait for it...