Salt Meetup: Workshop Upcycling - 29 oktober


Op zoek naar een fraaie 'geupcyclede' aanvulling voor in je huis? En wil je tegelijkertijd je fiets 'winterproof' maken? Kom dan naar deze Salt Meetup met je fiets en doe zelf, onder begeleiding, de wintercheck. En maak daarna een kapstok, designlamp of tafel van oude fietsonderdelen.

Imke - WoodYouRecycle

De middag begint met een grondige inspectie van de racefiets, mountainbike, doortrapper of vouwfiets. Samen met Maarten van Vive le Velo smeer je na een grondige schoonmaakbeurt de aandrijving (kettingbladen, cassette en ketting), worden remmen en versnellingen piekfijn afgesteld, de verlichting gecontroleerd, eventuele speling uit de wielen gehaald en het frame ingevet. Als deze klus is geklaard, is het tijd om de creatieve handen uit de mouwen te steken. Al doende leer je hoe je stap voor stap een afgetrapte versnellingsnaaf, oude fietsband of een fietsstuur – Imke van WOOD you reCYCLE heeft een hele 'afvalberg' bij zich, maar je mag ze ook zelf meenemen – omtovert tot een stoere, industriële hanglamp, tof houten tafeltje of uiterst originele kapstok. Na afloop krijg je een complete how-to mee zodat je thuis ook aan de slag kunt. De workshop vindt plaats in Vive le Velo, een van de mooiste fietsenwinkels van Amersfoort, gevestigd in een oud pand aan de Leusderweg.

Maarten - Fietsboetiek Vive le Velo

Datum zondag 29 oktober
Tijdstip 13.00 – 17.00 uur
Locatie Fietsboetiek 'Vive le Velo', Amersfoort
Prijs €79, -- Salt Leden hebben voorrang bij inschrijving.
Inclusief materiaal, instructie van Imke en Maarten, gebruikmaking van alle gereedschappen, koffie/ thee, en voor iedereen een Salt biertje of een biologische frisdrank van Lemonaid om mee af te sluiten.
Aantal deelnemers minimaal 7, maximaal 10

Vragen? Mail aukje@getsalt.comAnnuleringsbeleid

Wait for it...