Surfdag Zeewolde laat vervlogen windsurftijden weer herleven

Haal je oude zinker, funboard of rondbodem van stal en laat tijdens Surfdag Zeewolde op zaterdag 26 augustus vervlogen windsurftijden weer herleven. Zo kun je meedoen aan de deurenrace, een gratis windsurf clinic volgen of kennismaken met stand up paddlen. Geen zin om je afgetrapte rondbodem, zinker of funboard weer mee te nemen? Laat ‘em gewoon achter. Het plan is om deze planken als bouwstenen voor Waterhenge te gebruiken: een kunstzinnig eerbetoon, in de vorm van Stonehenge, aan de surfgekke jaren ’80.


In de jaren ’80 was heel Holland in de ban van windsurfen. Zo’n beetje ieder huishouden was in het bezit van een zeilplank, een wiebelgiek en een driehoekzeiltje. Internationale wedstrijden in Scheveningen trokken honderdduizenden bezoekers en de jaarlijkse ANWB/NCRV Jongeren Surfdag in Zeewolde zorgde steevast voor lange files richting de polder. Rond 1990 was het gedaan met de gekte. Windsurfers van het eerste uur hadden geen trek meer om nieuwe spullen aan te schaffen en boards werden massaal aan de wilgen gehangen.

Toch lijkt het erop dat ouderwetse plankenkoorts deze zomer weer de kop op zal steken. Op zaterdag 26 augustus organiseert Surfdag Zeewolde een heuse old skool windsurfdag op het randmeer Wolderwijd. Dus haal je oude Ten Cate, Wayler of Mistral van zolder en kom naar Zeewolde. Ook beginners en kinderen zijn welkom; tijdens het evenement worden tal van clinics georganiseerd. Zoals gezegd mag je na afloop je oude deur voor het kunstproject Waterhenge inleveren. Iedereen die dit doet, krijgt een heus certificaat als aandenken aan de mooie (jeugd)jaren. Check surfdagzeewolde.nl voor meer informatie. Hang loose!


Waterhenge

Wait for it...