Dorian van Rijsselberghe gaat strijd aan tegen plastic afval

Dorian van Rijsselberghe heeft een pokkenhekel aan plastic troep. Om deze groeiende afvalstroom in te dammen, heeft de tweevoudig Olympisch surfkampioen samen met The Plastic Bank en Shell een herbruikbare waterfles van gerecycled plastic gelanceerd.

De opbrengst van Dorian's dorstlesser wordt gebruikt om plastic afval mee op te ruimen én armoede te bestrijden, te beginnen in Haïti. Doel is om samen met de lokale bevolking (die het verzamelde plastic kan inwisselen tegen cash of grondstoffen) dit jaar nog 1 miljoen kilo aan plastic afval uit de natuur te vissen. Het wegwerpmateriaal wordt vervolgens weer gebruikt om er handige waterflessen van te maken. Plastic als grondstof voor positieve verandering dus.


Dorian van Rijsselberghe reisde in mei naar Haïti en maakte het onderstaande filmpje. “Haïti is een prachtig land, maar de hoeveelheid plastic afval wat er ligt is gigantisch”, zegt Van Rijsselberghe. “Het is fantastisch dat Shell The Plastic Bank steunt, omdat de mensen die plastic verzamelen in Haïti eraan kunnen verdienen, wat hun levens duidelijk verbetert.”De waterfles (450 ml) is overigens bij alle bemande Shell stations verkrijgbaar in de kleuren: rood, wit, blauw en zwart. Prijs: € 11,99

Wait for it...