Het International Cycling Film Festival komt naar Amersfoort

Op zaterdag 9 september knijpt het rondreizende International Cycling Film Festival (ICFF) voor het eerst in Amersfoort in de remmen. Behalve kijken naar de mooiste fietsfilms van dit moment kun je jezelf ook een slag in de rondte trappen.


Het ICFF werd in 2006 voor het eerst in Duitsland gehouden om de fietscultuur te vieren. Al gauw was er belangstelling vanuit het buitenland en inmiddels wordt het fietsfeest op vijf plekken in Europa gehouden. De eerste Amersfoortse editie begint zaterdagochtend 9 september met een actief deel, waarna aansluitend een twintigtal korte en langere fietsfilms worden vertoond in filmtheater De Lieve Vrouw. Denk hierbij aan rollende prenten over fietscultuur in Kampala (Cycologic), tall bikes in Vancouver (Tall Bike Tour), vakantiefietsers in Patagonia (The 1000 years journey: Oregon to Patagonia) en een rijdend fietsconcert (Bicycle Piece For Orchestra).


Programma
Om 11.00 uur gaat het festival van start met een mooie (en relaxte) racefietstoertocht (65 km) en om 12 uur begint de Amersfoortse Alleycat. Een Alleycat is een 'race' waarbij je zelf de snelste weg van checkpoint naar checkpoint moet zoeken. Pas vlak voor de start wordt bekend gemaakt langs welke checkpoints je per se moet. Een uitgestippeld parkoers is er dus niet. Ter controle moet je bij ieder checkpoint een foto nemen van een specifiek voorwerp, én tevens een ludieke opdracht uitvoeren. Startpunt voor beide ritten is het Onze Lieve Vrouweplein in Amersfoort. Opgeven via www.facebook.com/ICFFAmersfoort

Het filmprogramma begint om 14.00 uur met een gratis middagprogramma; twee filmblokken met tussendoor een pauze. Er is een filmprogramma samengesteld met de mooiste en tofste films uit de hele wereld. Het avondprogramma start om 18.30 uur en kaarten voor de hele avond kosten € 9,50 per persoon.


Kaarten
De kaartverkoop voor het ICFF Amersfoort verloopt via de website van De Lieve Vrouw. Voor alle drie de onderdelen, de twee gratis onderdelen 's middags en het betaalde deel 's avonds zijn er aparte kaarten. Meer info over de Alleycat, toertocht en de films is de komende tijd te lezen op de Facebookpagina van het ICFF Amersfoort: facebook.com/ICFFAmersfoort

Wait for it...