Guerrilla-ontwerpers maken mode van putdeksels

Waarom honderden euro's aan toffe T-shirts, hippe tasjes en stoere hoodies uitgeven als je ze ook voor een habbekrats zelf kunt maken? Dat is tenminste de gedachte van Raubdruckerin: een kunstenaarscollectief uit Berlijn dat putdeksels en stoeptegels gebruikt om mode te maken.


Kunst ligt op straat. Zo blinken veel putdeksels uit in design, van strakke geometrische voorstellingen tot stadswapens en iconische gebouwen. Het bracht kunstenaarscollectief Raubdruckerin op het idee om roestige rioolafsluitingen en stoffige stoeptegels te voorzien van een dikke laag waterverf om er vervolgens een afdruk mee te maken op shirts en tassen. De printpiraten zijn op dit moment bezig met een strooptocht door grote Europese steden om zoveel mogelijk toffe afbeeldingen te verzamelen.
Wait for it...