Werk mee aan het Salt TrailFit programma

Begin dit jaar introduceerde het Amerikaanse footwear merk KEEN het Terradora schoenconcept, met de focus op vrouwen en op TrailFit. Ben jij vrouw en wil jij zo’n paartje schoenen winnen? Werk dan mee aan het Salt TrailFit programma en vertel ons waarmee jij jezelf zowel fysiek als mentaal in vorm houdt.


Sinds de lente van dit jaar heeft KEEN TrailFit wereldwijd vrouwen in beweging gebracht die behalve avontuur ook nieuwe vriendinnen in hun leven kregen. Veel vrouwen trainen immers graag met andere vrouwen. Niet alleen vanwege de motivatie die je elkaar geeft, maar ook omdat je samen kunt ontdekken hoe avontuurlijk je eigen omgeving kan zijn. Iedereen kent immers wel een bijzonder paadje om overheen te rennen, een uitdagende trap die je kunt beklimmen of een parkveldje om je rek- en strekoefeningen op te doen. Samen werken aan je fysieke, mentale en emotionele fitheid en ondertussen zoveel mogelijk buiten zijn; dat is waar KEEN TrailFit om draait.


Deel je TrailFit tip en maak kans op een paar Terradora’s.
Loop je deur uit en gebruik je omgeving op elke mogelijke wijze om je fitness oefeningen te doen. Heel veel vrouwen weten zo hun weg inmiddels te vinden. Voor wie wel wat inspiratie kan gebruiken, volgen hieronder enkele tips die KEEN’ personal trainer Sophie Everard met ons deelde én de kickstart van de dag van Salt’s hoofdredacteur Natasha Bloemhard.

TrailFit tips van Natasha Bloemhard (Salt hoofdredacteur)
“Ik vind het super belangrijk om zowel fysiek als mentaal en emotioneel fit te zijn. Het geeft me niet alleen een goed gevoel, het is ook gezond en ik kan veel meer aan als alles in balans is. En dat is in de hectische baan die ik heb wel heel erg fijn. Om te beginnen ben ik een ochtendmens en heb ik minimaal 7 uur slaap nodig. Dat betekent dus dat ik altijd op tijd naar bed ga, meestal rond half 11. Opstaan doe ik tussen 6 en half 7 en dan spring ik gelijk onder een ijskoude douche. Geloof me, het went. Vervolgens drink ik een glas lauw water met wat citroensap erin om de darmpjes op gang te brengen en de lever te reinigen. Ik start mijn work-out altijd met een sessie yoga-oefeningen (meestal 6 x de zonnegroet), gevolgd door 5 minuten plank (da’s heel erg lang maar dat heb ik in een jaar opgebouwd), dan de 10 basisoefeningen aan de suspension trainer (ga naar youtube voor een bak aan video’s op dit gebied) waarbij alle spiergroepen aan de beurt komen en dan eindig ik met 50 squats (ook langzaam opgebouwd vanaf 10). Als ik dan nog tijd heb, doe ik nog een korte meditatie van 10 minuten en soms ook nog ademhalingsoefeningen waar ik later nog een keer op terugkom. Dit ochtendritueel kost me gemiddeld 40 minuten en naar gelang de tijd die ik heb, kort ik in of voeg ik juist toe. Dan kleed ik me aan en loop ik 20 minuten met onze redactiehond Tof. Het is rond half 8, kwart voor 8 als ik aan mijn ontbijt begin. Dit is nooit hetzelfde. Ik houd van variatie en door te variëren krijg je ook verschillende stoffen binnen. Havermout, hartige omelet, speltpannenkoek met kwark, granola en fruit of scrambled egg met avocado en zalm staan op mijn ontbijtmenu. Ik neem de tijd voor ontbijt. Ik heb echt een bloedhekel aan eten onderweg. Dit is de kickstart van mijn dag en ben ik klaar voor mijn werkdag waarbij ik zo veel mogelijk voor de fiets kies om naar mijn kantoor (10 km) te komen. "

Laat je inspireren door de 3 complete workouts van personal trainer Sophie Everard
En nu jij
Vul de tips van Sophie Everard en van Natasha Bloemhard aan en werk op deze manier mee aan de ontwikkeling van een tof Salt TrailFit programma waarmee we dit najaar hopelijk heel veel vrouwen kunnen inspireren om mee aan de slag te gaan. Alle bruikbare tips komen in ons programma. Bovendien verloten we maandelijks, tot en met november, een paartje Terradora’s naar keuze. Mail naar laura@getsalt.com o.v.v. KEEN TrailFit. Een leuke foto (of filmpje) van je oefeningen erbij zorgt voor extra bonuspunten.


Ontmoet Terradora
Terradora is ontwikkeld voor een mensen met een actief en avontuurlijk leven. Een lichtgewicht performance hiking schoen die zich thuis voelt op elk terrein. Begonnen met één model, de Original, en dit najaar komen daar twee modellen bij: Pulse en Leather. Het verschil met de ‘Original’ is niet eens zo groot. Ze hebben allemaal dezelfde eigenschappen onder de motorkap zoals lage schacht voor maximale bewegingsvrijheid, een waterdicht en ademend membraan, een grijpgrage zool, hiel lock, flexibele tussenzool en een glove-like pasvorm die specifiek op de vrouwenvoet is afgestemd. Maar je kunt nu ook kiezen uit drie verschillende uppers: mesh, synthetisch rubber en nubuck leer. En uit verschillende kleuren uiteraard.

Wait for it...