Houten verkozen tot Fietsstad 2018

Houten is voor fietsers de beste stad van Nederland. Tenminste, dat is de uitkomst van de verkiezing van Fietsstad 2018 die de Fietsersbond organiseerde.De verkiezing Fietsstad is gebaseerd op een enquête die door 45.000 fietsers is ingevuld. Ze gaven zo hun mening over het fietsen in hun gemeente. Naast de uitkomst van de publieksenquête is voor de totstandkoming van de eerste Fiets top 100 ook gebruik gemaakt van objectieve data, zoals de hoeveelheid fietspaden naast 50-kilometerwegen. De top 5, naast Houten ook Etten-Leur, Veenendaal, Winterswijk en Zoetermeer, is daarnaast nog eens beoordeeld door een deskundige jury.

Houten wereldwijd bekend
De roem van Houten reikt overigens tot ver over de landsgrenzen. Buitenlandse delegaties met stedenbouwkundigen en verkeersprofessionals lopen de deur plat bij de gemeente. Het model van Houten is namelijk wereldwijd uniek. Om Houten loopt een ringweg voor de auto’s. Wil je met de auto van de ene naar de andere wijk, dan moet je via de ring. Maar de fietsers kunnen lekker snel en veilig binnendoor over een netwerk van fietspaden. De fietsers zijn er zelfs na jaren nog steeds heel erg mee in hun nopjes, blijkt uit de Fietsstadenquêtes.

Bekijk de fietskaart
Weten hoe jouw woonplaats scoort? Klik hier en bekijk de score!

Wait for it...