Het Nederlands Kampioenschap Freeride is terug!

Na een jaar afwezigheid wordt van 18 tot 23 maart weer het NK Freeride voor skiërs en snowboarders georganiseerd. En ook jij kunt in het Oostenrijkse Fieberbrunn meedoen!


De 4e editie van het NK Freeride wordt gehouden in de week van 18 tot 23 maart 2018 in Fieberbrunn, het mekka voor fanatieke freeride skiërs en snowboarders. Fieberbrunn ligt op de grens van het Salzburgerland en Tirol in het Pillerseetal. Een rustig en klein dorp dat sinds enkele jaren verbonden is aan Saalbach, Hinterglemm en 270 kilometer aan pistes heeft.

Kan ik mee doen?
Als je een beetje off-piste ski- of snowboardervaring hebt, dan kan dat zeker! Er vindt namelijk aan het begin van de week een kwalificatieronde plaats op een relatief makkelijke helling. Alleen een selectie van de beste rijders gaat vervolgens door naar een uitdagende finale helling.

Veiligheid
Freeriden is niet geheel zonder risico en het is belangrijk dat je goed voorbereid bent. Daarom moet elke deelnemer die mee doet aan het NK in het bezit zijn van een lawinepieper, een rugtas met schep en sonde, een helm en een rug beschermer.

Inschrijven
De wedstrijd biedt plaats voor 80 deelnemers op first-come-first-serve basis. De categorieën zijn:

-ski dames
-ski heren
-snowboard dames
-snowboard heren

De wedstrijd bestaat uit 2 rondes, een kwalificatie en een finale, die op twee verschillende dagen en verschillende hellingen plaatsvinden. Voorafgaand aan iedere wedstrijddag vindt er minstens één rijders-meeting plaats, verplicht voor alle deelnemers. De meetings vinden plaats op de avond voor de wedstrijd en/of de ochtend van de wedstrijddag (dit wordt ter plaatse duidelijk gecommuniceerd). Inschrijven doe je hier.


NK Freeride 2018 - Teaser from NK Freeride on Vimeo.

Wait for it...