Texel rolt 100 km lange mountainbikeroute uit

Alweer goed nieuws voor terreinfietsers: Texel krijgt nog voor het einde van het jaar een mountainbikeroute van maar liefst 100 kilometer.


De nieuwe route baant zich vanaf de veerhaven in het zuiden (Het Horntje) een weg tot aan de vuurtoren op de noordpunt (Eierland). Vervolgens slingert het via de westkust (Nationaal Park Duinen van Texel), het midden en de Waddenkant weer terug. De rondrit beslaat dus het hele eiland, maar is door de verschillende start-en eindpunten eenvoudig in behapbare etappes op te delen. De aanleg, die in overleg met Staatsbosbeheer wordt uitgevoerd, kost circa 100.000 euro en wordt bekostigd met subsidie van het Waddenfonds, Texels toeristisch investeringsfonds STIFT en de gemeente Texel. Eenmaal klaar is het één van de langste parcoursen van Nederland. Tot die tijd kun je je uitleven op het 'dexels' mooie kronkelrondje (8 km) in de Westerduinen.

Wait for it...