Salt Boekenclub: De Oversteek van Jeroen Siebelink. Lees en praat mee!

Wat is de Salt Boekenclub?
Begin dit jaar hebben we met de bespreking van de klassieker On The Road van Jack Kerouac een begin gemaakt met de Salt Boekenclub. Het lijkt ons namelijk leuk om gezamenlijk een boek te bespreken dat inspirerend, leuk, boeiend of spraakmakend is. Online uiteraard. Waarom? Omdat we van boeken houden, vinden dat er te weinig gelezen wordt en time offline een kostbaar goed is geworden. Aanmelden kan doorlopend; stuur een mailtje naar ard@getsalt.com. Eenmaal aangemeld, word je via de mail automatisch op de hoogte gehouden. Let wel: de Boekenclub is Salt members only!


Nieuw leesvoer: De Oversteek
Het nieuwe boek dat we in de boekenclub willen bespreken, is De Oversteek van Jeroen Siebelink. Het waargebeurde verhaal gaat over zes Nederlandse zeilers die de Atlantische Oceaan in een klein zeiljacht willen oversteken. Op zo’n 1000 kilometer van de Amerikaanse kust gaat het faliekant mis: de tweedehands schuit dreigt door een verborgen mankement kopje onder te gaan. Het boeiende boek is met vaart geschreven en blinkt uit in mooie metaforen. Daarnaast laat het zien hoe mensen dealen met onvoorziene, levensbedreigende situaties.


Hoe lang bespreken we één boek?
We trekken ongeveer 1,5 maand uit voor een boek. Discussiëren doen we in de reacties onderaan deze pagina (de reacties blijven gewoon staan). Je bent uiteraard vrij om mee te praten wanneer het je uitkomt. Ard zal hier regelmatig een paar voorzetjes geven, maar is altijd benieuwd naar compleet nieuwe vragen en invalshoeken, ervaringen en aanvullingen van andere boekenwurmen. Als we na een week of 6 geen gespreksstof meer hebben, dan kiezen we een nieuwe, leuke, interessante, belangrijke of inspirerende titel uit. Suggesties zijn uiteraard welkom! Dat is echter voor later zorg, nu staat De Oversteek in de startblokken.

Meelezen en -discussiëren

We hebben inmiddels 5 exemplaren van De Oversteek (met dank aan de uitgever Thomas Rap) aan leden weggegeven. Achter het net gevist of heb je je net opgegeven? Het boek is uiteraard gewoon te koop via boekenwinkels of webshops, zoals BookSpot. Of te leen in de bibliotheek.

Wait for it...