Amerongen uitgeroepen tot beste mountainbikeroute

Het mountainbikerondje van Amerongen heeft begin september tijdens de Dutch MTB Trail Awards de Gouden Schop voor de beste mountainbikeroute van Nederland gewonnen. Ook Rhenen, St. Pietersberg, Veluwezoom, Roosendaal en Montferland vielen in de prijzen.


De MTB Trail Awards zijn in het leven geroepen om de routebouwers van de inmiddels 190 verschillende mountainbikeroutes eens goed in de schijnwerpers te zetten. Daarom zijn in samenwerking met Specialized, Natuurmonumenten, Velosolutions, Bigairbag en IMBA prijzen in 6 categorieën uitgereikt:

1. De Gouden Schop (beste route)
Winnaar: Amerongen (18 km).
Publieksprijs en verkiezing van de beste route op grond van rijervaring en onderhoud. Vergaarde 719 van de 3500 unieke (online) stemmen.

2. Meest toegankelijke MTB-Trail
Winnaar: Rhenen (6,5 km).
Uitdagende route voor beginnende fietser: laat zien waarom mountainbiken zo leuk is. Route grenst aan woonwijk, daarmee toegankelijk. Flinke wat hoogtemeters, maar de hellingspercentages zijn vrij laag waardoor beginners/kinderen de route ook kunnen rijden.

3. Beste nieuwe MTB Trail
Winnaar: St. Pietersberg (5 km)
Afgelopen jaar is deze route na een lang traject en veel overleg opgeleverd. Zowel de locatie (de St. Pietersberg nabij het centrum van Maastricht) als de serieuze hoogteverschillen zijn uniek.


4. Meest Natuurvriendelijke MTB Trail
Winnaar: Veluwezoom (50 km)
Op de Veluwe worden bestaande routes verbeterd en nieuwe aangelegd. De Natura 2000 aanvragen zijn inmiddels goedgekeurd en worden aangevraagd.

5. Beste Bikepark
Winnaar: Roosendaal
In Roosendaal is afgelopen jaar een bikepark van absolute wereldklasse uit de grond gestampt. Hoewel een zogenaamde pumptrack een op zichzelfstaande categorie bikepark betreft, verdient Roosendaal erkenning voor de uitmuntende kwaliteit, omvang en schaal van dit park.

6. Aanmoedingsprijs
Winnaar: Montferland (25 km)
De aanmoedingsprijs gaat dit jaar naar de routebouwers van vereniging de Pedaleur. De reden: hun tomeloze inzet en de vele activiteiten die ze rondom de route organiseren. Een route met veel potentie.
foto's: instagram.com/bikebikkel

Wait for it...