17 november: Meet & Greet met de Plastic Soup Surfer

Een middag waarin Merijn Tinga a.k.a. de Plastic Soup Surfer op bevlogen wijze vertelt over zijn kruistocht tegen plastic en kijken we naar zijn documentaire ‘From source to Sea’. Toegang gratis voor leden. Maximaal 100 plekken.


“Vorig jaar zomer peddelde ik op een sup-board de volledige loop van de Rijn af, van de bron in Zwitserland tot de monding in de Noordzee. Naar aanleiding van plastic verpakkingen die ik onderweg tegenkwam, heb ik tientallen zogenaamde desbewustheidsexploten naar grote bedrijven zoals Mars en Coca Cola gestuurd. Door deze deurwaardersdocumenten kunnen ze later nooit zeggen dat ze niet op de hoogte waren van het probleem. Als vervolg hierop ben ik me gaan focussen op het in kaart brengen van zwerfafval. Er is namelijk heel weinig bekend over de verspreiding van afval. We weten bijvoorbeeld niet eens hoeveel plastic flesjes er in Nederland in het milieu terechtkomen. De schattingen lopen uiteen van 50 miljoen tot 100 miljoen. Dit wil ik veranderen”, aldus Merijn.

Wil jij weten hoe Merijn ten strijde trekt en welke avonturen hij onderweg allemaal beleeft, kom dan op zaterdag 17 november naar Aloha Beach in Wijk aan Zee waarin Merijn je op bevlogen en inspirerende wijze aan zijn lippen laat hangen. Bovendien neemt hij zijn boards mee die hij eigenhandig van zwerfafval heeft gemaakt.

Locatie Aloha Beach in Wijk aan Zee
Toegang gratis voor Salt leden*. Niet-leden € 15
Datum zaterdag 17 november
Tijdstip van 15.00 – 17.00 uur

Aanmelden Stuur een mailtje naar meetups@getsalt.com o.v.v. Meet & Greet Plastic Soup Surfer en vertel of je lid bent.

*Per lidmaatschap 1 gratis kaartje tenzij je een Salt XL-lid bent. Dan ontvang je 2 gratis kaartjes. Niet-leden krijgen na aanmelding de betalingsgegevens doorgestuurd. Na betaling is je aanmelding definitief.

Lees hier het verhaal van Merijn Tinga dat in de herfsteditie van Salt heeft gestaan. (Pdf download)

Trotse partners: Aloha Beach | Vaude
Bekijk hier alvast de trailer van de film From Source to Sea


Wait for it...