Nederland is een nationaal park rijker: Nieuw Land

Het nieuwe nationale park ligt in Flevoland en omvat de natuurgebieden de Oostvaardersplassen, het Markermeer, de Marker Wadden en de Lepelaarsplassen. Nieuw Land is het grootste man made natuurpark ter wereld.


Nieuw Land is met 29.000 hectare het op één na grootste nationale park van het Nederland. Bijzonder is dat je je hier letterlijk op de bodem van de voormalige Zuiderzee bevindt. Zo’n 75% van het gebied bestaat overigens (weer) uit water. Als je het 21ste nationale park van Nederland wilt ontdekken, neem dan een kijkje op nationaalparknieuwland.nl. Hier vind je uitgebreide info over tal van fiets-, wandel- en mountainbikeroutes. De overige 20 parken induiken? Neem poolshoogte op nationaalpark.nl.foto's: Shutterstock

Wait for it...