The Plunge Pool produceert perfecte golven

Het Australische Surf Lakes legt momenteel de laatste hand aan The Plunge: een Mad Max-achtige machine die perfecte golven voor surfers produceert. Bekijk het futuristische filmpje.


Wavepools voor surfers zijn aan een wereldwijde opmars bezig. Waarom eindeloos op golven wachten als je met één druk op de knop perfecte rollers, brekers en barrels kunt maken? Ook in het snikhete achterland van Australië (Yeppoon, Queensland) staat nu midden in een meer een machine die op bestelling eindeloze swells produceert. Hier heeft Surf Lakes namelijk The Plunge ontwikkeld: een Mad Max-achtig gevaarte dat als een reusachtige dobber op-en-neer beweegt en op deze manier een enorme deining veroorzaakt. Zoals je in het filmpje kunt zien, gaat het vooralsnog om een prototype.

Wait for it...