Doe mee aan de MTB-Nightride Montferland

Om dieren rust te gunnen zijn bossen normaalgesproken na zonsondergang off-limits voor mountainbikers. De MTB-Nightride Montferland die op zaterdag 5 januari wordt georganiseerd, vormt een uitzondering op deze regel. Schrijf je nu via natuurmonumenten.nl in en begin het nieuwe jaar goed met een nachtelijke tocht (34 km) door het heuvelachtige Bergherbos. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.


Het decor van de Nightride is het Bergherbos in Montferland, een uitgestrekt bos met pittige heuvels waar een van de mooiste MTB-routes van Nederland ligt. Natuurmonumenten onderhoudt deze route samen met lokale fietsclubs. Met je deelname aan de zeer exclusieve Nightride steun je de natuur in natuurgebied Montferland. Van het inschrijfgeld komt minimaal 15 euro per deelnemer ten goede aan de natuur. De inkomsten worden besteed aan het bevorderen van wilde bloemen in het gebied zodat insecten meer kans hebben te overleven.

De tocht start vanaf het Specialized hoofdkantoor in 's Heerenberg.

Bereid je goed voor
Ook zin om mee te doen? Bereid je wel goed voor! Vorig jaar bleek dat 34 KM in het donker heel wat anders is dan overdag. Het is dus handig als je een geoefende mountainbiker bent en dat je verlichting piekfijn in orde is. Neem een reserve batterij mee!

- Deelname op eigen risico
- Helm en goede voor- en achterlichten verplicht
- MTB-vignet van Natuurmonumenten verplicht (of dagpas)
- Inschrijven doe je via natuurmonumenten.nl

fotocredit: Daniel Aucoi

Wait for it...