Workshop PULLKA - Zaterdag 7 April

Zin om lichamelijk en geestelijk sterker te worden? Doe dan mee aan deze unieke PULLKA workshop. Door jezelf in een speciaal ontwikkeld harnas te hijsen en een zware slee (gevuld met zand) over het strand te trekken, trakteer je al je spiergroepen op een ongelooflijke work-out. Doordat je de intensiteit van de training zelf kunt bepalen (door meer of minder zand in de slee te doen), is de workshop in principe geschikt voor iedereen die kan wandelen.


PULLKA’s werden tot voor kort alleen gebruikt door leden van poolexpedities om spullen mee te vervoeren. Het verlies van twee vrienden, de poolreizigers Marc Cornelissen en Philip de Roo, was voor Diederik Veerman de aanleiding om met zijn kop in de wind net zoals de omgekomen mannen een slee achter zich aan te slepen. “Lichamelijk werd ik sterker en mentaal kwam ik buiten tot rust.’’ Het bracht hem op het idee om van PULLKA een heuse sport te maken. “Met deze oervorm van bewegen train je je been-, romp-, bil-, rug-, buik- en armspieren en verbrand je massa’s calorieën. Daarnaast ben je met PULLKA offline en even weg van alle drukte. Ideaal om de geest te bedaren te brengen.”


Het basisprincipe van PULLKA is dus simpel én doeltreffend: je trekt een slee gevuld met zand over onverharde ondergrond. Oftewel, PULLKA is wandelen met weerstand. Tijdens de workout zorgen de natuur en een gecertificeerde PULLKA-gids dat iedereen aan zijn sportieve trekken komt. Diederik houdt uiteraard rekening met je wensen: hij stelt de work-out samen op basis van jouw conditie, gevoel en doel.

Datum zaterdag 7 april
Tijd 13.00 -15.00 uur
Locatie Zuiderstrand, Kijkduin

Prijs €25,-
Inclusief PULLKA workshop van twee uur, uitleg over de ontstaansgeschiedenis van PULLKA, en afsluiting met Salt speciaal biertje of biologische limonade van Lemonaid of Charitea.
Aantal deelnemers minimaal 10, maximaal 13.

Bestel hier je tickets:Foto's: Wibe Koopman

Wait for it...