WielerExperience Roosendaal opent op 10 maart zijn deuren

Op zaterdag 10 maart opent WielerExperience Roosendaal zijn deuren. De geasfalteerde rollercoaster bestaat uit een wielerbaan, een mountainbike trail en de allergrootste pumptrack ter wereld.


Foto is genomen in het Thaise Aranyaprathetl, de pumptrackbaan in Roosendaal heeft echter hetzelfde design (aangelegd door dezelfde bouwers).

Niet lang geleden vlogen er speren en kogels rond op het Red Band Sportpark in Roosendaal. Toen de plaatselijke atletiekvereniging in 2015 verkaste, waren lokale fietsliefhebbers er echter als de kippen bij om de braakliggende boel een tweede leven te geven als Wieler Experience. Dit kakelverse sportpark zal bestaan uit een wielerbaan van 1 km (inclusief een Parijs-Roubaixwaardige kasseienstrook), een mtb-parcours (inclusief een kuitenbijtklim van 20 procent) en ’s werelds allergrootste pumptrack (3500m2). Op deze laatste baan, een kronkelende asfaltslang die zichzelf in de staart bijt, kunnen bikers, BMX-ers, skateboarders, rolschaatsers, stuntsteppers en skaters los op een reeks aan fluwelen kombochten, kuilen en bulten. Houd WielerExperience Roosendaal in de gaten voor updates. In het weekend van 10-11 maart wordt in Roosendaal tevens de aftrap van het door Red Bull georgansieerde Wereldkampioenschap Pumptrack gehouden.

Meer weten over de aanleg van de uit de kluiten gewassen pumptrack? Lees dan in de wintereditie van Salt magazine het interview met Tim Smit, de schepper van deze golvende asfaltstrook. Nog geen Salt? Haal 'em vliegensvlug in huis door het nummer in de Salt Shop te bestellen. Behalve Tim Smit spraken we ook nog met 69 andere makers, van skateboardbouwers en tiny house architecten tot bierbrouwers en fietsdesigners. Een mooi cadeau dus om aan jezelf of iemand anders te geven.

Wait for it...