Make Friends

De video ging vorig jaar al viral maar nu is de Nederlandse reclamemaker Mark Woerde ook beloond met een vredesprijs van de Verenigde Naties voor zijn Make Friends video waarvoor hij 22 religieuze leiders wist over te halen om een oproep tot vriendschap in te spreken.

Woerde ontving de Global Business & Interfaith Peace Medal in Zuid-Korea uit handen van oud-secretaris-generaal Ban Ki-moon. Volgens de jury is er met de video waarin 22 religieuze leiders, onder wie paus Franciscus en de Dalai Lama, een belangrijke bijdrage geleverd aan het verminderen van sociale spanningen en het bevorderen van vriendschappen tussen mensen met verschillende geloven. Het kostte Mark Woerde maar liefst 2,5 jaar om alle geestelijke leiders te overtuigen maar uiteindelijk kreeg hij iedereen die hij op zijn lijstje had staan voor de camera. Geweldig initiatief, mooi gemaakt, heldere boodschap: maak vrienden!Wait for it...