100 km lange mountainbikeroute op Texel geopend

Goed nieuws voor mountainbikers! Afgelopen weekend is op Texel een 100 kilometer lange route voor terreinvreters geopend.


Hoewel het officiële startpunt op de veerhaven is gesitueerd, kan op meerdere plaatsen worden gestart. Vanaf de veerhaven voert de route via gele mtb-bordjes langs de westkust van Texel door en langs prachtige natuurgebieden. De afwisseling tussen bos- en duingebied maakt van dit deel een uitdagende route waarvan maar een heel klein gedeelte verhard is. Vanaf de Cocksdorp (de noordpunt van Texel) voert de route o.a. langs de Waddendijk terug en worden de dorpen Oosterend, De Waal en Oudeschild gepasseerd. Weliswaar is in dit deel van de route is het percentage verhard iets groter, maar o.a. het stuk van de route door- en langs de polder Waalenburg is absoluut een interessant stuk.

Geen zin in een slijtageslag? In de route zitten verschillende afsnijmogelijkheden (alternatieve routes). Deze worden met blauwe bordjes aangegeven. Het is hierdoor mogelijk om de rondrit op te splitsen in lussen die voor iedereen behapbaar zijn.

Om de impact op de natuur en op andere recreanten te waarborgen zijn duidelijke afspraken gemaakt tussen natuurbeschermingsorganisaties en Wielersport Texel. Zij zullen mountainbikers in het algemeen en haar leden in het bijzonder aanspreken op het naleven van de mtb-gedragscode.

Bekijk alvast de kaart hieronder of download de pdf.bron: Wielersport Texel en Staatsbosbeheer.

Wait for it...