Meet the Maker: Obi Kaufman

Trail painter, kaartenmaker, tatoeëerder, natuurbeschermer: de Amerikaan Obi Kaufman is van vele markten thuis. Onlangs bundelde hij 300 van zijn beste trail paintings en kaarten in de The California Field Atlas.


“Ik trek regelmatig dagenlang te voet het achterland van Californië in. Onderweg zuig ik als een spons zoveel mogelijk indrukken op, van ruige bergtoppen, snelstromende rivieren en dikke mistdekens tot wilde dieren. Regelmatig sta ik stil om foto’s, aantekeningen en schetsen te maken. Eenmaal thuis werk ik deze met waterverf uit tot routekaarten en tekeningen”, vertelt de Amerikaan ons enthousiast via Skype. “Onlangs heb ik 300 van mijn beste trail paintings en kaarten gebundeld in de The California Field Atlas. Met dit boekwerk wil ik mensen vooral inspireren om er zelf op uit te trekken, in de hoop dat ze net zoals ik gegrepen worden door de schoonheid van Moeder Natuur, en zich als wildlife ambassadors gaan inzetten voor natuurbehoud.” coyoteandthunder.com
Obi Kaufman was een van de makers uit de Salt 70 lijst 2017 waarin wij het woord gaven aan 70 makers. Stuk voor stuk mensen die in een wereld waarin massaproductie domineert, laten zien hoe schitterend het maakproces is. Vanaf de tekentafel tot aan de daadwerkelijke productie waarmee de ene keer een trouwe schare fans wordt verblijd en de andere keer een wereldverovering op gang komt. Wat deze 70 nationale en internationale makers verbindt is hun pioniersgeest en een nimmer aflatende nieuwsgierigheid naar mogelijkheden.
De Salt 70 is geen ranglijst. De personen staan in willekeurige volgorde allemaal op 1.

Wait for it...