Leeuwarden krijgt klimhal

In Leeuwarden verrijst momenteel een nieuw klimcentrum: Noardwand. Het klimparadijs gaat alle disciplines huisvesten (boulder, speed en lead) en opent naar verwachting rond de jaarswisseling zijn deuren.


Noardwand moet het neusje van de klimzalm worden. Denk aan een binnen- en buiten voorklimwand, de eerste goedgekeurde speedklimwand van de BeNeLux en een fiks aantal boulderroutes. Verder krijgt het hypermoderne centrum o.a. een uniek cavingparcours, een clip ‘n climb klimpark en een zekerapparaat waarmee het mogelijk is om een vrije val te maken van het 25 meter hoge gebouw. Er is in Europa geen klimcentrum waar al deze disciplines worden gecombineerd. Verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Friese stadsberg wordt Mountain Network, een bevlogen bergsportbedrijf dat al zes klim- en bouldercentra in handen heeft. Neem alvast poolshoogte op de Facebookpagina van Noardwand.Wait for it...