Zwemmer steekt Stille Oceaan over

Benoît Lecomte is begonnen aan zijn recordpoging de Stille Oceaan over te zwemmen. De Fransman denkt 6 maanden nodig te hebben voor de 9.000 kilometer lange oversteek tussen Tokio en San Francisco. Met zijn monstertocht wil hij aandacht vragen voor klimaatverandering.


Precies 20 jaar nadat hij als eerste mens ooit de Atlantische Oceaan overzwom (6.400 km), staat de 51-jarige Benoît Lecomte opnieuw voor een 'onmogelijke' opgave: de Stille Oceaan overzwemmen. Lecomte zal acht uur per dag in het water liggen en hoopt in dit tijdsbestek zo'n 48 kilometer af te leggen. De rest van de tijd eet en slaapt de avonturier op de zeilboot die hem volgt. Een medisch begeleidingsteam zal hem onderweg nauwlettend in de gaten houden. Zo wordt onderzocht hoe Lecomte omgaat met psychologische stress en hoe zijn lichaam reageert op de extreme uitputtingsslag. Daarnaast wordt het (vervuilde) zeewater waar de Fransman doorheen ploegt aandachtig door wetenschappers bestudeerd. Je kunt de menselijke dolfijn volgen via de thelongestswim.com.

fotocredit: thelongestswim.com

Wait for it...