Salt x Chrome Industries - BAAN CLINIC

Vrijdag 21 september – Velodrome Amsterdam

Wil jij de snelheid en de kick van het rijden op een baanfiets op een echte wielerbaan wel eens meemaken? Schrijf je dan in voor deze Salt Meetup: een bloedstollende baanclinic onder leiding van drievoudig regerend wereldkampioen Carolien van Herrikhuyzen.


Het rijden op een wielerbaan, ook vaak velodroom of wielerpiste genoemd, is van een orde die met vrijwel geen enkele andere fietsdiscipline te vergelijken is. Het Velodrome in Amsterdam is een van de drie overdekte banen in Nederland, heeft een lengte van 200 meter en is gemaakt van houten latten. De hellingshoek is hier maar liefst 47 graden. Het is de locatie waar jaarlijks de Zesdaagse van Amsterdam en het NK Baanwielrennen worden gehouden. Profs vliegen hier met een angstaanjagende bloedsnelheid over de baan, op een fiets die geen remmen heeft en bovendien alleen maar kan doortrappen. Dus je benen ‘even’ stil houden is er niet bij.


Meemaken?
Wil jij het rijden op een baanfiets wel eens meemaken? Schrijf je dan in voor de exclusieve baan clinic die Salt in samenwerking met het Amerikaanse Chrome Industries, bekend van de stoere messenger bags, op vrijdag 21 september organiseert. Op een echte wielerbaan, het Velodrome in Amsterdam. Leren doe je van de beste: Carolien van Herrikhuyzen, drievoudig regerend Wereldkampioen Masters (Sprint, 500 meter en Scratch) en al jaren professioneel wielrentrainer en dan met name baanwielrencoach. “Het is geweldig om die passie te delen en te laten ervaren aan de renners die bij mij trainingen komen volgen. Er gaat niks boven de kick van heel hard door de eerste bocht op de zwarte lijn. Dat blijft na al die jaren nog steeds geweldig”.

Kosten
Carolien geeft op vrijdag 21 september twee baan clinics (13.30 – 15.30 uur en van 16.00 – 18.00 uur) van elk twee uur en er is plek voor 18 liefhebbers per keer. Salt-leden betalen slechts € 25. Niet-leden betalen € 37,50. Prijs is inclusief het gebruik van een baanfiets en een Chrome Industries Goodie Bag.

Erbij zijn?
Stuur een mailtje naar meetups@getsalt.com o.v.v. Baan Clinic. Zet in de mail voor welke clinic je je wilt aanmelden (13.30 – 15.30 uur of 16.00 – 18.00 uur) en of je Salt lid bent. De ledenkorting geldt voor 1 persoon per lidmaatschap.


Doortrappen als baan
De enige fietsers die het gevoel van de baanwielrenner enigszins kunnen benaderen zijn fietskoeriers. Razendsnel en behendig manoeuvreren zij hun fixies (vast verzet, geen rem) door het verkeer. Doortrappen is hun baan en in hun slipstream volgt een compleet nieuwe fietscultuur die enorm aan populariteit wint. Zo worden er wereldwijd zogenaamde Crit Series – met de Red Hook Crit in New York als paradepaardje – gehouden waarbij mannen en vrouwen – met of zonder tatoeages - zonder enige vrees op vederlichte baanfietsen over het asfalt knallen. Met maar één versnelling (keihard) en zonder gebruik te maken van een rem. Remmen is onder deze straatvechters voor mietjes. Na afloop geen energiedrankjes maar gewoon bier en burgers.

Wait for it...