Fietsen door het grootste openluchtmuseum van Europa

Gesponsorde content


Je houdt van fietsen en van kunst? Dan sla je met het volgen van de 223 km lange Kunstwegen fietsroute door het Vechtdal, van Zwolle naar het Duitse Ohne op de grens van Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, twee vliegen in een klap. Onderweg passeer je maar liefst 80 kunstwerken.


De ‘Raumsichten und Kunstwegen’ route is een grensoverschrijdende samenwerking tussen kunstexperts en de toeristenindustrie uit beide landen. Door de twee verschillende culturen met kunst te verbinden is het grootste openluchtmuseum van Europa gerealiseerd, met ruim 80 kunstwerken variërend van sculpturen, enorme foto’s, installaties en landschapsprojecten die vrij toegankelijk zijn. De route volgt de rivier De Vecht, vanaf de oorsprong in Darfeld in Münster naar de monding in Zwolle en is in twee richtingen te volgen; van Duitsland naar Nederland (LF16) of andersom (LF16b). De Vechtdalroute volgt een overwegend vlak landschap met enkele heuvels in de bovenloop van de rivier in Duitsland.

• Tip voor overnachten in Nederland: Vrienden op de Fiets.
• In Duitsland bevinden zich langs de route diverse ADFC-gekeurde Bett+Bike bedrijven.

Op raumsichten.org vind je een overzicht van de kunstenaars en hun actuele activiteiten. En op Grafschaft Bentheim vind je eveneens meer informatie over deze unieke route.

Meer informatie over Nedersaksen als vakantiebestemming lees je op vakantieland-nedersaksen.nl

Wait for it...