Hollandse campings zonder fratsen

Zin om je tentje weer op te zetten maar zijn hutjemutje staan en struikelen over de scheerlijnen van je buren je grootste vrees? Vier je vakantie in eigen land dan op een camping zonder fratsen. Hier moet je zijn.


Kamperen bij de boer
Niets zo lekker als wakker worden door het kraaien van de haan of het loeien van koeien. Behalve dieren vind je bij de gastvrije boer ook een overdaad aan rust: boerencampings hebben een beperkt aantal sta- of verblijfplaatsen en het animatieteam bestaat veelal uit en bonte stoet varkens, geiten, koeien en kippen, die dolgraag door jou of je kinderen gevoed willen worden. De voorzieningen (douche, toilet) zijn goed, maar blinken niet uit in een overdaad aan luxe.
Check: kamperen-bij-de-boer.com, boerderij-campings.nl, svr.nl

Minicampings
Minicampings zijn kleinschalige natuurcampings, boerencampings of paalkampeerplekken midden in de natuur. In plaats van wildwaterparadijzen, draaiende discobollen en hossende buren verzuip je hier in een gemoedelijke zee van rust en ruimte.
Check: minicampingnederland.nl, logerenbijdeboswachter.nl

Natuurkampeerterreinen
Nederland telt 137 zogenaamde Natuurkampeerterreinen. Ver weg van alle drukte sla je hier in alle rust je tentje op. Hoewel ze bescheiden in omvang zijn, krijg je altijd een ruime plek toebedeeld. Ook hier geen doucheblok met bubbelbaden en blinkende wasmachines, maar wel een schoon toilet en warm water. Een vuurtje stoken is vaak toegestaan.
Check: natuurkampeerterreinen.nl

Karaktervolle Groene Campings
Geen trek in toeters en bellen, maar wel op zoek naar voorzieningen voor je kroost? Dan ben je bij de 30 Karaktervolle Groene Campings aan het goede kampeeradres. Fietsen, skelters, sjoelbakken, tafeltennistafels en kleine speeltuinen zorgen er voor dat ook het jonge grut op deze rustplekken prima aan zijn trekken komt.
Check: kgc.nl

Wait for it...