Back to basic in Finse designhut

Op zoek naar een unieke overnachtingsplek? Dan ben in je in Vallisaari, een eiland ten zuidoosten van Helsinki, aan het goede adres. Hier staat sinds kort namelijk Nolla: een designhut die uitblinkt in eenvoud.


In de zomereditie van Salt magazine schreven we al over de opkomst van zogenaamde 'tiny getaways': toffe huisjes en hutten die uitblinken in briljante eenvoud en mooi design. Nieuw is Nolla, een door de Finse designer Robin Falck ontworpen schuiloord op vaarafstand van Helsinki. De 9 vierkante meter grote hut huisvest twee bedden, een klein fornuisje/kacheltje en een verbluffend vijfsterrennuitzicht. Het dak van de houten tipi is deels bedekt met zonnepanelen (elektriciteit) en deels met met spiegels (om de warmte buiten de deur te houden). Een toilet ontbreekt: hiervoor kun je terecht bij het naburige milieustation (composttoiletten). Douchen doe je uiteraard door een plons in de zee te nemen. De wifi-loze schuilplek is te huur via Airbnb.Wait for it...