Salt Makers Fest - 21 t/m 23 september 2018

KAARTVERKOOP VAN START

Na een vliegende Early Bird ticketverkoop (reeds uitverkocht) zijn we maar direct doorgevlogen naar de gewone kaartverkoop van het Salt Makers Fest. Een microfestival (maximaal 100 tickets) in het teken van de makers. We gaan bouwen en brouwen. Met diverse inspirerende workshops, 2 sfeervolle kampeernachten, muziek, boeken en uiteraard schaften. Meld je aan.In een wereld die gedomineerd wordt door massaproductie worden spullen tegenwoordig zo goed gemaakt dat we er haast verveeld door raken. Perfectie lijkt het hoogst haalbare en het meest aantrekkelijk maar het tegenovergestelde is waar. Perfectie is oersaai! Sinds de opmars van de DIY - maakcultuur bloeien onze creatieve vermogens als nooit tevoren en was vergankelijkheid nog nooit zo mooi.

"Find out why we make things and why it matters"

Door zelf dingen te maken kiezen we voor verandering, ontwikkeling en voor groei. Behalve dat het unieke voorwerpen oplevert, zijn het vooral de verhalen over en de herinneringen aan het maakproces die het oneindig waardevol maken. Dit is de reden geweest voor het ontstaan van het Salt Makers Fest. En in het weekend van 21-23 september gaat de eerste editie van start. Het succes ervan hangt mede af van jouzelf. Wij zorgen voor een mix van makers die jou de kneepjes van hun vak gaan bijbrengen. Jij voegt daar je bloed, zweet en glimlach aan toe. En dat allemaal op een avontuurlijke locatie, het Kuinderbos in de Noordoostpolder, waar we voor twee nachten onze tenten opslaan, zorgen voor (h)eerlijk eten en drinken tijdens de schafttijd, wat muziek en filmpjes voor in onze minibios meebrengen en ook nog samen met de boswachter een wilderniswandeling maken.


De Werkplaats
Onze line-up is nog in de maak (haha) maar wat we al wel weten is dat de boys van Liberté Tiny Houses komen om samen met deelnemers een tiny village te bouwen. Bouw je eigen droomhuis in de vorm van een maquette. Dat je met het toffe fietskledingmerk Maloja door middel van de tie dye techniek je eigen t-shirt gaat verven en vertelt Mark van het Ciderlab hoe je appelcider maakt. Daarnaast hebben we workshops houtsnijden en jutterskunst, vuur maken, prints maken van boomschijven, survivalbandjes knopen, koffie roosteren en buiten koken. Zo zorgt onze kok, Robert Kattenberg van Grills & Stoves, voor het ontbijt, lunch en avondeten maar ook hier kun je voldoende aan de bak. Zo leer je onder meer broodbakken en zalm roken op cederhouten planken. Kortom, never a dull moment. Ook voor kinderen (9-13 jaar) hebben we een programma.


Locatie
We gaan logeren bij de boswachter, op natuurkampeerterrein de Veenkuil in het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Het Kuinderbos is een weergaloze wildernis die je nergens anders in Nederland aantreft. In het uit de kluiten gewassen polderwoud, dat in de jaren ’40 en ’50 is aangelegd op de voormalige bodem van de Zuiderzee, wemelt het van de bijzondere planten, paddenstoelen, libellen, vlinders, vogels, ringslangen en rovers als de boommarter en de das. Ook IJslandse paarden en Welshpony’s dwalen in de buurt van de Kuinderplas vrij rond. Het bos dankt zijn woeste uiterlijk bovenal aan de verschillende soorten bomen die hier tot in de hemel groeien. Van berken, beuken, esdoorns, wilgen, populieren, lariksen tot sparren en dennen. Niets voor niets staat het Kuinderbos ook wel bekend als Klein Zweden. Midden in deze natuur slaan we onze tenten op (iedereen neemt een eigen tent mee) of parkeer je je camper of caravan. Daarnaast staat de ‘bouwplaats’ met alle werkstationnetjes en in het midden het Salt ‘clubhuis’, de schafttafels, de bar, de vuurplaats en de buitenkeuken. Mocht het weer ons minder goed gezind zijn, dan verandert de werkschuur van Staatsbosbeheer in onze werkplaats.PROGRAMMA

Vrijdag 21 september
Aankomst vanaf 18.00 uur. Plek uitzoeken, tent opzetten of je camper / caravan parkeren.
Voor mensen die nog niet gegeten hebben, of voor wie toch nog trek heeft, hebben we een grote pan tomatensoep klaar staan, met brood en dips. Rest van de avond gewoon lekker chillen, drankje drinken, plaatje draaien, kaartje leggen, fikkie stoken en elkaar leren kennen.

Zaterdag 22 september
09.00 uur – ochtendschaft met geroosterd brood, roereieren met spek, pindakaas, fruitsalade, krentenwegge met roomboter, koffie, thee, sojadrankjes etc.
10.00 uur – werkplaats open. De workshops zullen volgens een blokkenschema worden ingevuld waarbij elke deelnemers op een later tijdstip zijn voorkeuren kan aangeven. Sommige workshops duren een uurtje terwijl je bij een ander minstens een dagdeel bezig bent.
12.30 uur – middagschaft met wraps, ciabatta’s en Italiaanse tosti’s
14.00 uur – vervolg klussen.
17.00 uur – happy hour.
19.00 uur – avondschaft met gegrilde zalm op cederhouten planken, zeewierburgers, bieten salade, zoete aardappels uit het vuur, marshmallows met honing en yoghurt. Uiteraard zijn de Salt speciaalbieren verkrijgbaar, hebben we wijn en frisheden.
20.00 uur – relaxen, filmpje kijken in de minibios, plaatjes draaien of in boeken snuffelen in onze little outdoor library.

Zondag 23 september
09.00 uur – ochtendschaft met American pancakes met spek of fruitsalade en zelf brood afbakken met beleg.
10.00 uur – werkplaats open
12.30 uur – middagschaft met Bulgursalade, brood en salsa.
14.00 uur – het laatste uurtje in de werkplaats.
15.00 uur – start open expositie van alles wat er in dit weekend is gemaakt.
16.00 uur – start koopzondag in de Salt Shop. We nemen een leuke mix van artikelen mee die dit weekend met een mooi prijsvoordeel (en het voordeel van geen verzendkosten) verkrijgbaar zijn.
17.00 uur – Einde eerste editie van het Salt Makers Fest.TICKETS
Maximaal 100 tickets. Kinderen (9 t/m 13 jaar) zijn welkom. Ook honden zijn welkom, mits ze zich gedragen ;-)

EARLY BIRD kaartverkoop: maximaal 25 tickets. UITVERKOCHT!

NORMALE kaartverkoop: nog 53 tickets beschikbaar
Prijs volwassenen € 190
Prijs kind € 85

Prijs is inclusief:
- 2 kampeerovernachtingen (eigen tent, camper of caravan),
- alle workshops, inclusief materialen,
- alle maaltijden + koffie, thee, limonade, sojamelk e.d. tijdens het ontbijt, lunch en koffiepauzes,
- limonades en watertjes zijn gedurende het hele weekend voorhanden,
- een goodie bag waar je écht wat aan hebt,
- een wilderniswandeling,
- randprogramma zoals een mini bioscoop, muziek, spelletjes e.d.

Prijs is exclusief
- alcoholische dranken (wijn, speciaalbier) en frisdrank
- reis- en annuleringsverzekering

Aanmelden
Stuur een mailtje naar meetups@getsalt.com o.v.v. Salt Makers Fest 2018. Vertel met hoeveel mensen je wilt komen en of je wel of geen Salt lid bent. Hierna ontvang je zo snel mogelijk een mailtje met de betaalgegevens. Zodra je betaling binnen is, is je aanmelding definitief.

Ben je Salt lid, dan wacht je tijdens het weekend nog een leuke verrassing (1 cadeautje per lidmaatschap).

Wait for it...