May the force be with you

Symbolen zijn al eeuwenoud en tot op de dag van vandaag putten we er kracht uit. Symbolen geven een gevoel van bescherming of vertrouwen, en soms heeft het zelfs zoveel betekenis dat we onszelf ermee identificeren.In IJsland kennen ze de zogenaamde Sigils, symbolen waaraan magische krachten worden toegeschreven. In verschillende 17e eeuwse Grimoires – magisch handboeken die recepten bevatten om kwalen te genezen – komt de kracht van symbolen terug. Voor de oorsprong van Sigils moeten we ver terug, naar de tijd van de Vikingen. IJsland is een land van weersextremen. Sigils gaven deze vroege bewoners het vertrouwen dat ze de onvoorspelbaarheid van Moeder Natuur het hoofd konden bieden. Een van de bekendste Sigils is de Vegvisir, dat letterlijk vertaald wegwijzer betekent. Een krachtsymbool dat verdwaalde reizigers helpt om hun weg terug naar huis te vinden. Sigils moeten met uiterste nauwkeurigheid worden getekend. Afwijken van het oorspronkelijke patroon kan een andere en zelfs ongewenste uitkomst geven. Van de Vegvisir bestaan er drie verschillende versies die op subtiele punten van elkaar verschillen, en zo ook de kracht van de boodschap op kleine punten wijzigt.

Een kleine gift van Salt om je te bedanken voor je enthousiasme, openheid, altijd opbouwende feedback en het vertrouwen dat je in 2018 weer in ons hebt gehad. Draag het bij je, in je portemonnee of net als Björk als een tatoeage en je vindt altijd de weg terug naar huis.

Download hier je Vegvisir (pdf) / Salt winter 2018

Wait for it...