Schaatskoorts

Hoe lager het kwik, hoe hoger de schaatskoorts. Ondanks dat er nog lang geen Elfstedentocht in zicht is, dient de eerste vorstperiode die we voorzichtig serieus kunnen nemen zich aan. Dit is de ‘Geheimtip’ van boswachter Hanne Tersmette.


“Als het kwik daalt, slaat de schaatskoorts toe, zeker bij mij. De Ankeveense Plassen zijn altijd een gewild schaatsgebied en al vanaf de eerste centimeters ijs druk bezocht. Maar minstens net zo mooi en veel rustiger is het naburige Naardermeer. De afwisseling tussen moerasbos, smalle slootjes met rietkragen, waarin je met een beetje geluk de roerdomp kunt spotten, en de grote plassen met pikzwarte ijsvloer zorgen ervoor dat je hier eindeloze kilometers aan elkaar kunt rijgen. Een prima opstapplaats is Gasterij Stadzigt, Meerkade 2 in Naarden.

Op nm.nl/boswachterhanne (Vlog #65) zie je hoe ik hier twee winters geleden vrijwel in mijn uppie rondschaatste.”


Wait for it...