Utrecht krijgt vier nieuwe ‘tiny forests’

Goed nieuws voor treehuggers! Utrecht gaat vier nieuwe 'tiny forests' uit de stadsgrond stampen. Het streven is om dit voorjaar al met de aanleg van het eerste minibos te beginnen.


Een 'tiny forest' heeft de omvang van een tennisveld en doet wonderen voor de biodiversiteit in een stad: het trekt dieren aan, verbetert de luchtkwaliteit, zorgt voor verkoeling en neemt overvloedig regenwater op. Daarnaast verkleint het de afstand tussen stadsbewoners en natuur. Het streven is om het eerste XSS-bos dit voorjaar aan te planten. De Domstad telt al twee Tiny Forests, aan het Muziekplein in Terwijde (2018) en de Cremertuin in Lombok (2017).

Het Utrechtse kabouterbos wordt overigens onder het toeziend oog van IVN Natuureducatie aangelegd, een natuurorganisatie die de komende twee jaar 100 minibossen in 24 Nederlandse steden wil aanleggen. Check ivn.nl/tinyforest voor een overzicht van de al bestaande minibossen.

Wait for it...