Filmtip: The Guardian Angel of Nazaré

In 'The Guardian Angel of Nazaré' zie je hoe jetskiër Sérgio Cosme met gevaar voor eigen leven surfers (die kopje onder dreigen te gaan) uit 20 meter hoge golven plukt.


foto: © Alex Papis

Het Portugese kustplaatsje Nazaré oefent een magische aantrekkingskracht uit op de allerbeste big wave surfers ter wereld. In de herfst- en wintermaanden kunnen golven hier moeiteloos een hoogte van 20 tot 30 meter bereiken. Maar wat gebeurt er met surfers die kopje onder dreigen te gaan? Het antwoord luidt: die worden gered door jetskiënde lifeguards. Een van deze onverschrokken redders is Sérgio Cosme. In 'The Guardian Angel of Nazaré' (13 min) zie je hoe de Portugees lijf en leden riskeert om surfers uit het woeste water te plukken.


The guardian angel of Nazaré from SPORTEL Awards on Vimeo.

Wait for it...