The Whale, nieuw natuurmuseum op Andøya

Nee, de aliens zijn niet geland. Het futuristische gevaarte dat je hier ziet is The Whale: een Noors natuurmuseum dat in 2022 zijn gestroomlijnde deuren opent.Hiervoor moet je dan wel naar Andøya afreizen, een Noors eiland op 300 kilometer boven de poolcirkel. Het arctische eiland behoort tot een van de beste plekken op de wereld om walvissen te spotten: nergens komen zoveel walvissoorten voor. Het nieuwe museum is een ontwerp van het Deense architectenbureau Dorte Mandrup en gaat door de gebruikte (lokale) materialen en de golvende vorm geheel in het ruige landschap op. In The Whale komen behalve tentoonstellingsruimtes ook een cafe, winkel en studieruimtes waar onderzoek wordt verricht naar walvissen.

Word lid van Salt magazine
We plukten dit artikel uit Wildgroei, een rubriek uit Salt magazine. Meer lezen? Word lid en ontvang ieder kwartaal een 148 pagina dikke inspiratiebom in je brievenbus. Bij iedere bestelling nu tijdelijk gratis de Salt 2020 zakagenda.

Wait for it...