Ben Thouard wint de Red Bull Illume fotowedstrijd!


De Franse fotograaf Ben Thouard wint met een spetterende surfplaat de Red Bull Illume, 's werelds grootste actiesport-fotowedstrijd. Zijn hallucinerende onderwaterfoto van een surfer in Teahupo’o (Tahiti) werd gisteravond door een 50-koppige jury, waaronder Salts eigen beeldredacteur Laura Luykenaar, bovenop de Kronplatz in Zuid-Tirol uitgeroepen tot Overall Winnaar. In totaal dongen ruim 59.000 foto’s mee naar de 11 hoofdprijzen. Een overzicht van de winnende topfoto's per categorie.

De winnaars uit de 11 categorieën zijn:

Energy & Overall: Ben Thouard, Frankrijk.
Onderwaterfoto van pro surfer Ace Buchan in de omkrullende golven van Teahupo’o voor de kust van Tahiti.Emerging: Jean-Baptiste Liautard, Frankrijk.
Gespiegeld shot van Jeremy Berthier op zijn favoriete track in Bourgoin-Jallieu, Frankrijk.Creative by Skylum: Denis Klero, Rusland.
Met deze creatieve uitspatting viert Klero het wisselen van de Russische seizoenen. Atleet: Paul Alekhi.Best of Instagram by SanDisk: Baptiste Fauchille, Frankrijk.
Alex Bibollet’s vertoont zijn schaduwkunsten in een skatebowl in het Franse Fillinges.Innovation by Sony: Laurence Crossman-Emms, UK.
Opspattende foto van BMX-ster die in Ffestiniog in Noord-Wales door een modderpoel rijdt.Lifestyle: Alexander Wick, Duitsland.
Beeld van Philipp Bankosegger, Chris Rudolph en Luke Lalor die tijdens de beklimming van El Capitan in het Amerikaanse Yosemite National Park een dutje doen.Masterpiece by EyeEm: Lorenz Holder, Duitsland.
Om deze plaat van Senad Grosic te schieten, reisde Holder af naar een van de opnamelocaties van Game of Thrones, The Dark Hedges in Noord-Ierland.Playground: Lorenz Holder, Duitsland.
Vladic Scholz test de zwaartekracht in een bakstenen viaduct in de Zuid-Engelse Ouse Valley.RAW: Noah Wetzel, USA.
Prachtige plaat van Chris Bule, genomen tijdens een volledige zonsverduistering in de Amerikaanse Teton Valley, Wyoming.Wings: Philip Platzer, Oostenrijk.
Vrolijk beeld van Marco Fürst die in het Oostenrijkse luchtruim (Fromberg) onder een luchtballon aan het schommelen is.Moving Image: Rupert Walker, Canada.
Fantastisch filmshot van freeriders Brandon Semenuk en Ryan Howard die in het Californische Paso Robles over een zelfgebouwde dirt trail vliegen. Bekijk de complete film hieronder.


Wait for it...