Brugwachtershuisjes winnen prestigieuze Dezeen Award

Het Amsterdamse Sweet Hotel heeft een prestigieuze Dezeen Award in de wacht gesleept. Het toonaangevende design- en architectuurplatform Dezeen reikt ieder jaar prijzen uit aan opvallende architectuur-, interieur- en ontwerpprojecten. In de categorie Hotel & Short Stay kwamen de 28 tot hotelkamer omgebouwde brugwachtershuisjes in Amsterdam als beste uit de bus.


Van brugwachtershuisje tot hotelkamer
Brugwachtershuisjes zijn de afgelopen jaren in ongebruik geraakt. Door automatisering staan steeds meer van deze monumentale bouwwerkjes leeg. Doodzonde. In Amsterdam hebben ze hier een einde aan gemaakt door 28 van deze huisjes om te toveren tot hotelkamers. Sommige waterpaleisjes staan midden op drukke kruispunten, anderen juist weer middenin een rustige woonwijk. Check sweetshotel.amsterdam als je zelf wel eens in een van deze ‘mierzoete’ minihuisje wilt overnachten.

Word lid van Salt magazine
We plukten dit artikel uit Wildgroei, een rubriek uit Salt magazine. Meer lezen? Word lid en ontvang ieder kwartaal een 148 pagina dikke inspiratiebom in je brievenbus. Bij iedere bestelling nu tijdelijk gratis de Salt 2020 zakagenda.

Wait for it...