Purpose + Passion = Holy Smoke

Van e-motorbike en kleding geverfd met walnoot tot en met handgemaakte longboards; dit zijn onze 10 favoriete producten van de ISPO Trade Show die laten zien dat duurzaamheid en design hand in hand gaan.
Flexi-Hex
De surfende tweelingbroers Sam en Wil Boex bedachten een duurzaam alternatief voor plastic verpakkingsmateriaal: Flexi-Hex, een beschermend jasje van 100% golfkarton. Ideaal om kwetsbare spullen als surfboards, vazen of wijnflessen mee te verschepen.Mizu Charity Bottle
Waanzinnige waterfles van Mizu die in een beperkte oplage is gemaakt. Het kleurrijke design van de roestvrijstalen dorstlesser (100% BPA-vrij) is geïnspireerd op het onderwaterleven van Maui. De opbrengst gaat geheel naar Trash Hero World, een Zwitserse organisatie die wereldwijd afval opruimt.Cake Kalk
Snel, schoon en doodstil, dat is de Cake Kalk crossmotor. In plaats van een grommend motorblok is deze Zweedse terreinvreter, ontwikkeld door de oprichter van POC (fietshelmen, protectie) uitgerust met een krachtige elektromotor. Het geheel weegt 70 kilo en heeft een bereik van zo’n 80 kilometer.Rebel Fins
Normaliter worden vinnen voor surfboards van carbon of glasvezel (niet afbreekbaar) gemaakt. Het Duitse Rebel maakt uitsluitend vinnen op basis van gerecyclede en hergebruikte materialen, waaronder plastic, visnetten en houtvezels.Legende Longboards
Alexandre Martin maakt longboards. Geen simpele houten planken, maar kunstzinnige creaties waar hij vaak wekenlang aan werkt. Gemaakt van lokaal hout uit de omgeving van Annecy schaaft, schuurt en snijdt hij net zo lang totdat er een designpareltje op wielen staat.Jones Snowboards
De snowboards van freeride-legende en klimaatactivist Jeremy Jones blinken uit in duurzaamheid (o.a. eco-plastic, gerecycled staal) én design. Hier zie je hoe de Engelse kunstenaar RP Roberts tijdens de ISPO een Red Slate onder handen neemt. Het board, genaamd ‘Ode to Muir’ – vernoemd naar de nieuwste film van Jeremy - zal voor Protect Our Winters Germany geveild worden.Arcade
In de wereldwijde opmars van de vegan lifestyle wordt ook het dragen van leer steeds kritischer bekeken. Met een riem van het Californische Arcade houd je je broek niet alleen schuldvrij maar ook stijlvol hoog. Gemaakt van waterafstotende en sneldrogende stretchmaterialen die bedrukt zijn met mooie (natuur)designs. Ook de gespen zijn voorzien van een stijlvol ontwerp.Bergans Rabot
De Bergans Rabot 365 Hybrid Pants ging in München met de felbegeerde ISPO Award in de categorie Outdoor aan de haal. De jury was met name onder de indruk van de duurzame materialen die in de soepele en warme broek zijn verwerkt, waaronder gerecycled polyamide (bluesign approved) en het gebruik van Merinovezels aan de binnenkant waarmee het vrijkomen van microplastics tijdens het wassen wordt voorkomen.Kånken Art
Sinds 1978 een hit en inmiddels de status van een cult product; de Fjällräven Kånken. Deze zomer lanceert het Zweedse buitensportmerk de Art-series die uit twee verschillende ontwerpen bestaat. Dit is de Landscape. De regenboogkleuren staan symbool voor diversiteit, openheid en gelijke rechten voor iedereen.Ternua nutcylce
Het Spaanse merk Ternua is nog niet zo bekend op de Nederlandse markt maar zou dat, als het aan ons ligt, wel moeten/mogen zijn. Commitment aan en respect voor de natuur staat in het Baskische DNA gebeiteld. Op de ISPO toonde het merk zijn nieuwste innovatie – Nutcycle – waarmee van het restmateriaal van walnoten, de schillen, een kleurstof wordt gemaakt.Wait for it...