Nieuw leesvoer in de Salt Boekenclub: Het blauwe uur

Na On the road en 'De Oversteek' is het tijd voor een nieuw boek. De keus is gevallen op Het blauwe uur van Hans Koeleman, een lofzang op 'slow running'. We mogen 6 exemplaren van de hardlooproman weggeven.

Hoewel ik zelf geen hardloper ben, werd ik direct gegrepen door het boek van Hans Koeleman. Behalve tienvoudig Nederlands kampioen en deelnemer aan twee Olympische Spelen is Koeleman (1957) ook een begenadigd verhalenverteller. In ‘Het Blauwe Uur’ (200 pag) vertelt de voormalig topsporter hoe hij met een select groepje vrienden in het holst van de nacht door de verlaten duinen van Schoorl rent. Onderweg laat de Olympiaganger zijn gedachten de vrije loop en blikt hij terug op zijn veel bewogen hardloopcarrière. Daarnaast vertelt hij beeldend hoe lange duurlopen zijn ogen voor de schoonheid van de wereld hebben geopend. Wat mij betreft pure poetry in motion.


Recensie-exemplaar winnen?
Zoals gezegd mag ik 6 exemplaren van 'Het Blauwe Uur' van Uitgeverij Lucht weggeven! Het enige dat je hoeft te doen is een mailtje ovv Het Blauwe Uur sturen naar ard@getsalt.com. (wie het eerst komt, wie het eerst maalt). Mis gegrepen? Het boek is uiteraard te koop via boekenwinkels of webshops. Of gewoon te leen in de bibliotheek. Van de winnaars verwacht ik als tegenprestatie uiteraard wel dat zij de overige leden hier regelmatig op de hoogte houden van hun bevindingen. Ook is het misschien een leuk idee om boeken na het uitlezen aan een ander lid van de boekenclub te geven?

Hoe gaat het bespreken in zijn werk?
We trekken ongeveer 6 weken uit voor een boek. Discussiëren doen we in de reacties onderaan deze pagina (de reacties blijven gewoon staan). Je bent uiteraard vrij om mee te praten wanneer het je uitkomt. Ik zal hier regelmatig een paar voorzetjes geven, maar ben altijd benieuwd naar compleet nieuwe vragen en invalshoeken, ervaringen en aanvullingen van andere boekenwurmen. Als we na een week of 6 geen gespreksstof meer hebben, dan kiezen we een nieuwe, leuke, interessante, belangrijke of inspirerende titel uit. Suggesties zijn uiteraard welkom! Dat is echter voor later zorg, nu staat 'Het blauwe uur' in de startblokken.

Maandelijkse nieuwsbrief
Behalve dat je als lid van de Salt Boekenclub mee mag doen aan winacties ontvang je vanaf nu ook maandelijks een nieuwsbrief. Deze staat stampvol leuke nieuwtjes, waaronder de Boekenbuit van de Salt redactie, mijn favoriete top 5 boeken van de maand en tal van andere wetenswaardigheden die interessant zijn voor paper lovers. Daarnaast is het de bedoeling dat je in de nabije toekomst ook exclusief toegang krijgt tot meet & greets met auteurs, waaronder Hans Koeleman.

Besproken boeken
Weten welke boeken we tot nu toe in de Salt Boekenclub besproken hebben? Klik dan hier.

Vragen of lid worden van de Salt boekenclub? Stuur ard@getsalt.com gewoon een mailtje!

Wait for it...