Boswachters op zee


Zwerfnetten opruimen, oesterbanken herstellen, patrouilleren tegen illegale visserij; er zijn vele redenen waarom de wereld verlegen zit om boswachters op zee. Lijkt een carrière op zee jou wel wat? Schrijf je dan in voor de 5-weekse bootcamp.

Zwerfnetten opruimen, oesterbanken herstellen, patrouilleren tegen illegale visserij; er zijn vele redenen waarom de wereld verlegen zit om boswachters op zee, liet Wietse van der Werf ons eerder al eens weten. Inmiddels scheert de eerste lichting van zijn alom bejubelde Sea Rangers Service al maanden over de schuimkoppen. En dus is het tijd voor de selectie van het volgende jaargang. Binnenkort krijgen 48 jongeren de kans om in een 5-weekse bootcamp onder leiding van marine-veteranen te worden klaargestoomd voor een carrière op zee. Je haalt duikbrevetten en zeildiploma’s, leert de fijne kneepjes van stormsurvival en RIB-varen, wordt onderwezen in mariene biologie en marifonie en krijgt de nodige psychologische tests voor de kiezen. Het begint te kriebelen? Op 4 april is in Utrecht de laatste van vier info-avonden die vereist is voor deelname aan de bootcamp. Meld je aan via searangers.org/bootcamp

Wait for it...