Vers van de pers: de nieuwe Salt lente-editie!


In de eerste uitgave van het jaar hebben we ook altijd weer wat nieuwe dingen gestopt. Geen grote verschuivingen uiteraard, maar verfijningen die we aanbrengen omdat we onszelf graag blijven uitdagen en omdat we nieuwsgierig zijn. Kan het beter, nóg mooier? Duidelijker in onze missie? Leven en werken we nog steeds volgens onze kernwaardes? En hoe kunnen we waarde blijven toevoegen in een wereld die 24/7 om aandacht vraagt…euh…. schreeuwt? Het antwoord vinden we altijd in de overtuiging dat we ons beste werk moeten blijven leveren, dat we respect moeten hebben voor de tijd die iedereen heeft, dat passie altijd wordt gevoeld en dat kwaliteit altijd boven zal komen drijven. Elke euro en elke minuut die jij aan Salt besteedt moet een veelvoud waard zijn. Hier doen we al 14 jaargangen ons best voor en dat zal ook nooit anders zijn. We zijn benieuwd of je de kleine veranderingen opmerkt. De Salt Lente editie ploft in de week van 26 maart bij onze Salt-leden als bloesem op de deurmat. Niet-leden bestellen hem hier en ontvangen de kleurrijke uitgave een paar dagen later.
In deze editie van Salt staat naast de lente nog een ander thema centraal, de Jeugd van Tegenwoordig. In de schaduw van de verstikkende beschermingscultuur vindt een van de grootste massamigraties uit de geschiedenis plaats: de massale trek van kinderen naar binnen toe. Redacteur Matthijs Meeuwsen sprak tal van experts en schreef aan de hand van zijn bevindingen een boeiend relaas voor iedereen, mét of zonder kinderen.

BESTEL
de lente-editie
Aan de andere kant van het jeugdspectrum dook redacteur Ard Krikke in mensen die de eeuwige jeugd lijken te hebben. Hij sprak met verschillende 40- en 50-plussers die een inspiratie zijn voor iedereen die denkt dat een sportief leven na je 40e ophoudt. Zo lopen veertigplussers gemiddeld snellere marathontijden dan twintigjarigen. Zijn artikel is een ode aan ouder worden.

BESTEL
de lente-editie
In het kader van de klimaatdiscussie waarin ook ons reisgedrag stevig onder de loep ligt, vind je in deze editie de eerste aflevering van een serie van vier roadtrips door Nederland. In deze aflevering reizen we in 1300 km langs de 21 Nationale Parken die Nederland telt.

BESTEL
de lente-editie
In de rubriek Beeldvullend volgen we de schilder, dichter en natuurbeschermer Obi Kaufmann die als Trail Painter door het Amerikaanse landschap trekt. Gewapend met pen, kwast, potlood, verf en papier zwerft hij soms dagenlang door het achterland. In Salt verzamelden we een aantal van zijn mooiste kunstwerken.

BESTEL
de lente-editie
Nadat haar weblog Fat Girl Running werd opgepikt door lokale media, ging haar faam als een lopend vuurtje. National Geographic riep haar vorig jaar uit tot Adventurer of the Year, ze scoorde een boekdeal (A Beautiful Work in Progress), werd geportretteerd in een korte documentaire (The Mirnavator), werd het uithangbord van schoenenmerk Merrell en belandde zelfs op de cover van Runner’s World. In een interview met Salt vertelt Mirna Valerio (43 jaar en 120 kilo zwaar) hoe ze in de schijnwerpers belandde.

BESTEL
de lente-editie


Stuk voor stuk mooie verhalen van mooie mensen, afgewisseld door onze vaste rubrieken, columns en weer heel veel mooie foto’s. Deze kakelverse editie ploft in de week van 26 maart bij onze Salt-leden als bloesem op de deurmat. Niet-leden bestellen hem hier en ontvangen de kleurrijke uitgave een paar dagen later. Of je wordt lid, hoeft nooit meer een editie te missen en geniet met 10.000 andere leden van de kracht van de Salt community.

Wait for it...