Nieuwe LF Maasroute voor fietsers uitgerold

Nederland is met de opening van de LF Maasroute een nieuwe fietsroute rijker. De 480 kilometer lange traptocht meandert van Maastricht naar Rotterdam en is onderdeel van de Internationale Maasfietsroute (EuroVelo 19).


De LF-routes (Langeafstand Fietsroutes) zijn al meer dan 30 jaar een begrip onder vakantiefietsers. Maar nu er een fijnmazig netwerk van knooppuntroutes over Nederland is gespannen, krijgen de bestaande LF-routes een opfrisbeurt: de 26 huidige routes (30 - 385 km) maken de komend tijd plaats voor 10 LF-icoonroutes. Iedere route een eigen thema, bijvoorbeeld fietsen langs de Maas, en een eigen gezicht in de vorm van herkenbare bewegwijzering, aparte website, LF-app en tof logo. Heb je de hele route uitgefietst? Dan kun je na afloop een oorkonde en leuke framesticker aanvragen. De LF Zuiderzeeroute (de oude LF21, LF22 en LF23) en LF Kustroute (de oude LF1 en LF10) zijn de volgende routes die een frisse make-over krijgen.

“Met de vernieuwde LF Maasroute maken we een fietsvakantie nog leuker, makkelijker en aantrekkelijker”, laat Eric Nijland, directeur van het Landelijk Fietsplatform weten. “Door highlights op de route te benadrukken versterken we de beleving. En door slimme producten aan te bieden wordt een fietsvakantie nog laagdrempeliger. Denk bijvoorbeeld aan een app waarop je alle overnachtingsadressen op de route kunt zien.”

Check nederlandfietsland.nl voor de laatste updates.Wait for it...