De Outsiders


In de VPRO-serie The Outsiders gaat Tim den Besten op zoek naar mensen die bewust kiezen voor een leven buiten de gebaande paden. Wie zijn de mensen die zich afzetten tegen de norm?

Door te leven in Nederland, neem je deel aan sociale- en economische systemen. Hoe we wonen, ons geld verdienen, omgaan met technologie en wat er op ons menu staat; de opties zijn beperkt en grotendeels vooraf door anderen bepaald. Of we het nou leuk vinden of niet. Maar er zijn mensen die het anders doen, die bewust kiezen voor een leven buiten de systemen. Wie zijn de mensen die zich afzetten tegen de norm?

Tim stapt in elke aflevering in de wereld van drie outsiders en probeert te begrijpen wat hen ertoe drijft om op deze manier te leven. Wat zeggen deze verhalen over de vaak opgelegde regels die bepalen hoe we leven en wordt het misschien tijd deze te herzien?

Inmiddels zijn er drie afleveringen van De Outsiders geweest die je allemaal online terug kunt kijken. In aflevering 4 (9 mei, 20.55 uur, NPO3) gaat Tim op bezoek bij mensen die geen 'normale' baan willen en zichzelf op andere manieren onderhouden.

Wait for it...