Schiedam opent openbare boulderwand onder spoorviaduct

In Schiedam kun je sinds kort onder een spoorviaduct boulderen. De wand (Schieveste) is aangelegd in samenwerking met ProRail bij het treinviaduct in het verlengde van de Delflandseweg. Het is de eerste grote, gratis toegankelijke boulderwand in Nederland.

Op de brute boulderwand zijn 5 klimroutes uitgestippeld, waaronder een kindercircuit en een route voor experts. De totale klimoppervlakte beslaat 228 vierkante meter, waarop 675 grepen zijn aangebracht. De klimmuur heeft een valdempende ondergrond, speciale verlichting en is gemaakt van gerecycled kunststof. Instructieborden ter plaatse zetten je op het juiste spoor. De gemeente Schiedam organiseert tot en met 4 september iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur clinics boulderen in samenwerking met instructeur Jeroen Bliek (vooraf aanmelden is niet nodig).

Aanwinst
Wethouder Fahid Minhas (Sport) noemt de boulderwand een aanwinst voor Schiedam. “We willen Schiedammers, en zeker de jeugd, stimuleren om te bewegen. Het is onze wens om meer doe-activiteiten in de stad te creëren. De aanleg van deze boulderwand, vlakbij de skatebaan, past uitstekend in het sportbeleid van de gemeente Schiedam.”

Wait for it...