Boekenwurm gaat op reis - Ard op sabbatical

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om een sabbatical te nemen. Maar liefst 3 maanden lang neem ik de tijd om een serieus te unpluggen. Ik ga dit onder meer doen door een week of zes in mijn uppie door Schotland te fietsen. Het plan is om van het Engelse Newcastle naar de Schotse Shetland Islands te fietsen (en weer terug via de Highlands). Dit deel van de North Sea Cycle Route, een 6000 kilometer lange fietsroute rondom de Noordzee, moet behalve mooi ook betoverend leeg zijn. Ideaal om het hoofd van overbodige ballast te ontdoen. In mijn bagage zitten behalve een tentje, matje, slaapzak en kookspullen uiteraard ook boeken. Geen e-books, maar gewoon ouderwetse exemplaren van papier. Zo neem ik ‘Alleen’ van Tim Voors, ‘Een vrouw in de poolnacht’ van Christiane Ritter, ‘De reis om de wereld in 80 dagen’ van Jules Vernes, ‘Over Paden’ van Robert Moor en ‘Washington Black’ van Esi Edugyan mee. Zwaar? Zeker, maar dat heb ik er graag voor over. Niets fijner dan na een lange dag rustig een boek te lezen. Althans, voor mij dan.Adempauze Salt Boekenclub
Zoals jullie weten zijn we net begonnen met het lezen en bespreken van ‘De Bijenhoudster’. In dit boeiende boek vertelt de Amerikaanse Meredith May hoe haar Californische grootvader haar aan de hand van zijn bijenvolken belangrijke levenslessen leert. Omdat we nog maar net begonnen zijn met het boek, heb je de komende vakantieperiode nog tijd zat om je ook zonder mij in de discussie te mengen.
Geen Facebook account? – vooralsnog nodig om opmerkingen te plaatsen. Mail je opmerkingen door naar mijn collega laura@getsalt.com en zij zal jouw bevindingen (in jouw naam) op onze site plaatsen. Gelukkig gaat binnenkort onze nieuwe site live, waardoor je ook zonder FB opmerkingen kunt plaatsen.

Ik wens iedereen alvast een eindeloos mooie zomer toe. We spreken elkaar weer in september!

Wait for it...