KEEN BOAT TOUR 2019

Maak kans op een plastic vistocht in Amsterdam

KEEN BOAT TOUR
Onder het motto Better Takes Action voert het schoenenmerk KEEN in samenwerking met Plastic Whale een kruistocht tegen plastic zwerfafval in de steden Amsterdam, Londen en Hamburg. Wil jij je steentje bijdragen, doe dan mee aan de prijsvraag en maak kans op een plastic vistocht in de grachten van Amsterdam. Deelname is exclusief voor Salt leden.


Outdoor schoenenmerk KEEN uit Portland, Oregon maakt al sinds 2003 schoenen die je letterlijk op weg helpen. Maar ze zijn niet alleen ‘in business’ om schoenen te maken. Als een merk dat zijn bestaan te danken heeft aan een leven buiten de deur, is zorg voor de planeet een belangrijke kernwaarde van het bedrijf. 2019 staat in het teken van de KEEN Better Takes Action Boat Tour. Een tour door Europese steden die is opgedragen aan twee onderwerpen die hen na aan het hart liggen:

60% van de Europese bevolking leeft niet actief genoeg en komt te weinig buiten om gezond te blijven.

9 miljard kilo plastic eindigt jaarlijks in de oceaan. 80% van dit afval is afkomstig van bronnen op het land.

In de Nederlandse social enterprise Plastic Whale vond KEEN de ideale partner om hun Better Takes Action Boat Tour vorm te geven. Plastic Whale opereert sinds 2011 vanuit Amsterdam maar werkt over alle grenzen heen aan een droomwereld waarin alle wateren vrij van plastic zijn. Dit doen ze door mensen samen te brengen op een boot waarmee ze plastic gaan vissen. Samen met Plastic Whale was KEEN deze zomer al in Hamburg, München en Londen waar ze vele kilo’s plastic uit het water visten.Exclusief voor leden van Salt vindt op 14 september 2019 nóg een plastic vistocht plaats in Amsterdam. Gewapend met een schepnet gaan we gezamenlijk de strijd aan met het plastic zwerfafval. Behalve dat je een serieuze bijdrage levert, is zo’n plastic vistocht ook echt een avontuur. Bovendien leer je meer over de activiteiten van Plastic Whale die naast het opruimen van de stadswateren en het geven van educatie je ook vertellen hoe het plastic wordt gerecycled. Daarnaast levert op deze manier door Amsterdam zwerven je een hele mooie herinnering op. In de boot is er plaats voor maximaal 8 mensen en die geven we exclusief weg aan Salt leden.

Winnen
Wil jij hierbij zijn? Laat dan weten wat jij zelf al dagelijks doet om je hoeveelheid single use plastic te verminderen? Stuur je mail uiterlijk 15 augustus naar laura@getsalt.com o.v.v. KEEN BOAT TOUR 2019. De meest originele inzending wordt bovendien ook nog eens beloond met een paar KEEN schoenen naar keuze. Winnaars weten op 20 augustus of ze erbij zijn.

Download gratis het KEEN Boat Tour 2019 gidsje (PDF 35 Mb) met meer informatie over de tour en tips over hoe je zelf je steentje bij kunt dragen. En sluit je bij KEEN aan door de pledge te tekenen.Wait for it...