Fjällraven Classic goes Global


Stond de Fjällräven Classic nog altijd op je verlanglijstje of heb je hem inmiddels afgevinkt; dan kun je volgend jaar (weer) volop aan de bak. De iconische wandelklassieker gaat de wereld over met in totaal 8 bestemmingen.


In een kleine week gaat de Fjällräven Classic weer van start in Zweeds Lapland. Een 110 kilometer lange wandeltocht over (een gedeelte van) de beroemde Kunglsleden (The Kings Trail ) van Nikkaluokta naar Abisko, dwars door de wildernis. Alles wat je onderweg nodig hebt, draag je op je rug. Van tent, slaapzak en matje tot en met kookgerei, eten en (regen)kleding. Deelnemers hebben een week de tijd om de route af te leggen en dat is met een dagafstand van gemiddeld 15-20 km prima te doen. De Fjällräven Classic is in de 15 jaar van haar bestaan zo populair geworden dat het aantal beschikbare tickets (2000) in no time zijn uitverkocht. Maar gelukkig kun je vanaf volgend jaar op meer paarden wedden, 8 stuks in totaal.


Uitbreiding
Naast Zweden kon je sinds enkele jaren ook meelopen in de Fjällräven Classic Denemarken, Hong Kong en Amerika. Dit jaar komt daar nog Zuid-Korea (9-12 oktober) bij en vanaf volgend jaar Duitsland, China en Schotland. Wil je een van deze 8 edities niet missen, zorg dan dat je op tijd inschrijft. Het lopen begint hier

Wait for it...