Bug Barrier


Insecten die irritant rond je kop zoemen of hun akelige steekwapens in je tere huid zetten; hoe zorg je ervoor dat die lastpakken je met rust laten? Met een giftig smeermiddel of houd je ze tegen met een Bug Barrier shirt van Royal Robbins? Salt mag twee shirts weggeven.


Royal Robbins (1935-2017) is zonder twijfel één van de meest invloedrijke rotsklimmers van de 20e eeuw. Hij was de eerste die het in 1957 aandurfde om de noordwestkant van Half Dome, een 1400 meter hoge rotsklomp in het Amerikaanse Yosemite National Park, te beklimmen. Na vijf dagen klauteren stond hij op de top. Robbins was van mening dat een klimmer altijd zijn uiterste best moest doen om een rotswand zo min mogelijk te beschadigen. Tot op de dag van vandaag houden veel klimmers zich aan deze ‘gouden regel’. In zijn woorden: “Getting to the top is easy, the way you do it is everything.” De klimkoning richtte later (1968) samen met zijn vrouw Liz Robbins, het kledingmerk Royal Robbins op. Vandaag de dag is het merk niet meer weg te denken uit outdoor winkels wereldwijd, waaronder Nederland. De kleding is functioneel, duurzaam geproduceerd én modieus.

Zo is de Bug Barrier collectie behandeld met InsectShield®Repellent Technology waarbij het insecten werende beschermingsmiddel Permethrin op een gepatenteerde manier op de weefsels wordt aangebracht. Permethrin verstoort het zenuwsysteem van insecten waardoor ze niet bijten. Het werkt even effectief als het gebruik van Deet op de onbeschermde huid, is onzichtbaar en geurloos en biedt langdurig een effectieve en veilige bescherming tegen insectenbeten van o.a. muggen en teken die ziektes als Malaria, Zika, Lyme, Dengue, etc. kunnen overbrengen. De Bug Barrier collectie is verkrijgbaar voor mannen en vrouwen.


Winnen
Salt mag twee Bug Barrier Expeditie shirts weggeven, eentje voor mannen en eentje voor vrouwen. Alleen Salt-leden maken kans. Wil jij zo’n shirt aan je outdoor kledingcollectie toevoegen geef dan antwoord op de volgende vraag: “In welke documentaire uit 2014 speelt Royal Robbins naast klimlegendes als Yvon Chouinard, Dean Potter en Alex Honnold een hoofdrol?” Stuur je antwoord én je shirt maat uiterlijk 15 augustus naar laura@getsalt.com o.v.v. Royal Robbins.

Wait for it...